28 Ekim 2010 Perşembe

Anadolu Üniversitesi
Karikatür Müzesi
CEMALETTİN
GÜZELOĞLU’NU
KONUK
EDİYOR

Anadolu Üniversitesi Karikatür Sanatını Araştırma ve Uygulama Merkezi’ne bağlı Eğitim Karikatürleri Müzesi sezonun ikinci sergisinde Cemalettin GÜZELOĞLU’nu konuk ediyor. 3 Kasım 2010 Çarşamba günü saat;17.30da açılacak sergi ile Eskişehirli sanatseverler Güzeloğlu’nu daha yakından tanıyacaklar.


Cemalettin Güzeloğlu: 1954 yılında Bafra’da doğdu. Üniversite eğitimini tamamladıktan sonra bir bankanın tanıtım bölümünde çalışmaya başladı. Bankanın kültür yayınlarında çizgileri yayımlandı. 2002 yılında bankadan müdür yardımcısı görevinde iken emekli oldu. Grafik ve karikatür üzerine çeşitli gazete ve dergilerde çalışmalar yaptı. Bu çalışmalarını halen İzmir’de devam ediyor. Karikatür alanında karma sergilere ve yarışmalara da katılan Güzeloğlu, bu katılımlarını da sürdürmektedir. Yurtiçi ve yurtdışı yarışmalardan çeşitli derecelerde 70’in üzerinde ödülü bulunmaktadır. Evli ve bir oğul babasıdır.

Tümü renkli/orijinal 60 karikatürden oluşan bu kişisel sergi onun ustalık dönemini yansıtmaktadır. Bol ödüllü olmasına rağmen kendini öne çıkarmayı pek sevmeyen alçakgönüllü sanatçının özgün karikatürlerini mutlaka görün, seveceksiniz. Sergi bir ay açık kalacak.

“Kırk Yılda Bir”
CEMALETTİN GÜZELOĞLU KARİKATÜR SERGİSİ
Açılış: 03 Kasım 2010 Çarsamba Saat: 17.30
Yer: Anadolu Üniversitesi Egitim Karikatürleri Müzesi Akcami Mh. Malhatun Sk. No:6 Odunpazarı ESKIŞEHIR
Sergi Süresi: 03 Kasım 2010 – 03 Aralık 2010