23 Ekim 2011 Pazar

ATİLA ÖZER ESKİŞEHİR'DE SÖYLEŞİ VE SERGİYLE ANILDI

Geçtiğimiz nisan ayında yitirdiğimiz karikatürist Prof. Atila Özer, Tepebaşı Belediyesi’nin düzenlediği bir toplantı ve karikatür sergisiyle anıldı.
Eskişehir'de Espark AVM 6 nolu sinema salonunda gerçekleştirilen karikatürist Atila Özer'i anma toplantısını, karikatürist Hikmet Cerrah yönetti. Türkiye’nin önemli karikatüristlerinin ve Eskişehirlilerin bir araya geldiği toplantıda, Özer'in yakın arkadaşlarından Nezih Danyal ve Semih Poroy ile Anadolu Üniversitesi’nin eski rektörlerinden ve Karikatür Sanatını Araştırma ve Uygulama Merkezi kurucusu Prof. Dr. Engin Ataç birer konuşma yaptı. Prof. Atila Özer’in hayatının anlatıldığı sunumun ardından açılış konuşmasını yapan Tepebaşı Belediye Başkanı Dr. Ahmet Ataç, “Atila Özer iyi bir karikatürist olmasının yanı sıra kişiliği ile de örnek bir insandır. Ulusal ve Uluslararası alanda birçok başarıya imza attı. Atila Özer’i anma etkinliğinin adını 'Atila Özer Aramızda' koyduk çünkü O karikatür sanatına kattıkları ve bıraktığı eserlerle unutulmayacak, bizler onun anısını yaşatacağız” dedi.

Karikatürist Nezih Danyal, arkadaşı Atila Özer’i anlatırken, Özer’in karikatür sanatı için yaptığı çalışmaların Türkiye’de birçok sanatçıya ilham verdiğini söylerken, Prof. Dr. Engin Ataç, Atila Özer’in farklı bir insan olduğunu ve iyi bir akademisyen olarak karikatür sanatı için büyük mücadele verdiğine değindi. Cumhuriyet Gazetesi Karikatüristlerinden Semih Poroy, Eskişehir’in karikatür sanatı için önemine değinerek “bu şehir karikatür sanatıyla anılmasını Atila Özer’e borçludur, dünyanın çok az kentinde karikatür müzesi var Atila Özer bu başarısıyla da sıra dışı bir insandır” dedi.


Etkinlikte ayrıca, Özer’in Eskişehir dışından karikatürist arkadaşları; Eray Özbek, Hasan Efe, Orhan Doğu, Fethi Develioğlu, Raşit Yakalı, Ekrem Borazan, Aziz Yavuzdoğan, Mehmet Kahraman, Halit Kurtulmuş ve Eskişehir’deki karikatürist arkadaşları da katılarak Özer ile ilgili anılarını paylaştılar.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

SEFER SELVİ ÇİZİYOR
Sefer Selvi, 22 Ekim 2011 Cumertesi günü Evrensel gazetesinde yayımlanan karikatüründe Deniz Fenerinden dışarı çıkanları çizmiş... (Bendensen dışardasın, benden değilsen içerdesin!)