12 Eylül 2012 Çarşamba

KARİKATÜRLERLE "UZUN, İNCE BİR YOL"

Tarih Vakfı ile “The Cartooning for Peace” oluşumu, geçmişi 50 yılı aşan Türkiye-AB ilişkilerinin bir türlü mutlu sona eremeyen yolculuğunu “Uzun, İnce Bir Yol- Karikatürlerle Türkiye-AB İlişkileri” sergisine taşıdı.

İstanbul'da 19 Eylül’de Cezayir Lokantası’nda açılacak sergi, yalnızca Türkiye’den değil, 2006 yılında ünlü Fransız karikatürcü Plantu’nun önderliğinde kurulan “The Cartooning for Peace üyelerinin eserlerinden de oluşuyor. Türkiye’den eserleri sergilenen karikatürcüler arasında; Ali Ulvi, Altan Erbulak, Bülent Düzgit, Ferruh Doğan, İsmail Gülgeç, Nehar Tüblek, Oğuz Aral ve Turhan Selçuk gibi artık aramızda olmayan karikatürcülerin yanı sıra, Bedri Koraman, Emre Ulaş, Ercan Akyol, Haslet Soyöz, Latif Demirci, Musa Kart, Tan Oral, Osman Turhan gibi çizerler de yer alıyor.

“The Cartooning for Peace”den ise Plantu, Aurel, Patrick Chappatte, Mikhail Zlatkovsky, Damien Glez gibi dünyaca ünlü çizerlerin eserleri yer alıyor. 1 Ekim’e kadar sürecek sergiye paralel olarak 19 Eylül’de Taksim City Center Hotel’de düzenlenecek panelde çizerler, Türkiye-AB ilişkilerine yaklaşımlarının yanı sıra karikatürcülüğün farklı toplumlarda karşılaştığı sorunları da ele alacak. Panele, Ercan Akyol, Aurel, Michel Kichka, No-rio, Tan Oral, Semih Poroy, İzel Rozental ve Nicolas Vadot konuşmacı olarak katılacak.

Belçika asıllı karikatürist Michel Kichka ise Gözlem Yayıncılık’tan çıkan “İkinci Kuşak- Babama Söyleyemediklerim” adlı kitabını 20 Eylül’de Leman Cafe’de gerçekleşecek imza gününde, okurları için imzalayacak.

(Kaynak: Cumhuriyet Gazetesi-Kültür Sayfası-12 Eylül 2012)